14/09/2019

Δελτίο τύπου

Η ΕΔΕΥ στο Διεθνές Σεμινάριο Τεχνολογίας Γεωεπιστημών της AAPG

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) συμμετείχε στο Διεθνές Σεμινάριο Τεχνολογίας Γεωεπιστημών, με θέμα «Η Μέγα-Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου - Νέα Δεδομένα, Νέες Ιδέες και Νέες Ευκαιρίες» (The Eastern Mediterranean Mega-Basin; New data, New Ideas and New Opportunities), του American Association of Petroleum Geologists (AAPG).

Στο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2019, εκ μέρους της ΕΔΕΥ, συμμετείχε ενεργά ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Σπύρος Μπέλλας, ως μέλος της Τεχνικής Επιστημονικής Επιτροπής, Co-Chair στην πρώτη συνεδρία (Session 1: Tectonic Controls on Stratigraphy and Hydrocarbon Systems), ενώ διηύθυνε και την τελευταία Συνεδρία (Session 4: Open Discussion).

Περισσότεροι από 80 σύνεδροι, μεταξύ αυτών διεθνείς εταιρείες πετρελαίου, όπως Apache, BP, Equinor, ExxonMobil, Noble, Shell, Total, Edison, OMV Expl. and Prod., αλλά και τοπικές όπως οι Dana Gas Egypt, PetroAmir, Khalda Petroleum, Mubadala Petroleum και Rashpetco έδωσαν το «παρών». Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε από Ανεξάρτητες Αρχές της Αιγύπτου όπως οι EGAS και EGPC, από επιστημονικούς φορείς, όπως Καθηγητες από τα Πανεπιστήμια Καΐρου και Αλεξάνδρειας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου, την Αραβική Ακαδημία Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Πανεπιστήμιο Near East της Τουρκίας, τα Ινστιτούτα IFP και Beicip-Franlab της Γαλλίας, το Κέντρο Γεωεπιστημών Ατλαντίς και τα Πανεπιστήμια Οξφόρδης και Heriot Watt του Ηνωμένου Βασιλείου. Τέλος συμμετείχαν και μεγάλες εταιρείες γεωφυσικών ερευνών όπως η PGS, ΙΟΝ, CGG και MBL.


PR_REL_140919

Email: contact@greekhydrocarbons.gr
Τηλ: (+30) 210 6717 591